Er TREVPAR allerede væsentligste målepunkt på dit hotel?

For operatører og ejere af fuld service hoteller vinder TREVPAR frem som vigtigste parameter for, hvor godt hotellet drives. TREVPAR måler på den totale omsætning i forhold til antal tilgængelige værelser (TotalREVenuePerAvailableRoom) og inkluderer således de mange oplagte salgsmuligheder et fuld service hotel har at tilbyde til dets gæster. Jeg tænker på F&B omsætning generelt, men også opgradering af værelse, sen udcheckning, spa besøg og -behandlinger, rense- og vaskeservice samt aktiviteter udenfor hotellet, som fx golfrunder, museumsbesøg, udflugter og seværdighedsbesøg.

Opsalg og Krydssalg

Så hvordan griber vi det an? Opsalg og krydssalg er vejen og al personale bør involveres, så udover at sikre en bedre gæsteoplevelse, skabes der samtidig et fælles mål blandt personalet, som styrker sammenhold og ambitionen om at forbedre gæsteoplevelsen hver dag. Så hvad kan vi sælge? Receptionisten kan sælge en højere værelseskategori end den reserverede og sikre reservationer til restauranten, conciergen kan sælge teaterbilletter og udflugter, tjeneren kan sælge kaffe og avec efter middagen, housekeeperen kan sælge rejsekit af hotellets toiletartikler og tilbyde vask og rens af gæsternes tøj inden afrejse. Mulighederne er utallige.

Skab forståelse

Allerførst er det vigtigt, at skabe en forståelse blandt al personale, at op- og krydssalg bliver oplevet som en ekstra service af gæsterne. I Skandinavien er vi generelt alt for bange for, at gæsterne oplever vores salgsambitioner som anmassende. Det er meget sjældent tilfældet. Dernæst skal de forskellige personalegrupper definere deres egne fokusområder og målsætninger og dernæst skal der løbende (gerne dagligt) følges op for at sikre fokus og motivation.

Hvis gjort rigtigt bliver udfaldet større sammenhold og forståelse blandt og mellem personalegrupperne, større gæstetilfredshed og øget TREVPAR.

Vi bistår gerne

Ser du mulighederne men har svært ved at se, hvordan du kommer i gang i din virksomhed, står Telling & Nesager klar til at bistå med træning af personale, fastsættelse af målsætninger samt værktøjer til løbende opfølgning.[/av_textblock][av_one_full first][/av_one_full][av_one_full first][/av_one_full]